Vizitatorii Creativo au putut sa observe si sa experimenteze diferitele laturi ale industriei Fashion si felul in care acestea se imbina pentru a da nastere marilor branduri de haine sau creatii vestimentare iconice.

Cei care au participat la atelierul de desen de moda si cel de drapaj au putut sa se transpuna in pielea unui designer vestimentar, fiind indrumati chiar de Mirela Diaconu sau de cursantii sai (“ucenici” in cadrul Cursului de Design Vestimentar pe care il sustine). Schita si crochiul sunt elemente esentiale pentru activitatea unui creator de moda. Inspiratia de moment trebuie transpusa intr-un desen bidimensional care va contine informatii esentiale despre proportii si volum. Este practic primul pas pentru ca ideea sa prinda viata, deoarece el descrie cu precizie forma si conceptul ales.

La atelierul de drapaj, cei inscrisi au avut ocazia sa realizeze o rochie, folosindu-se doar de un manechin de croitorie, o fasie de material textil si 10 bolduri. Tehnica drapajului este foarte importanta in meseria unui designer deoarece ii permite acestuia sa observe proprietatile materialului textil si felul in care acesta “cade” pe manechin. De asemenea, designerul poate experimenta si alte proprietati ale materialelor cum ar fi rezistenta, elasticitatea, transparenta, etc.