Atelierul de Tipar – munca de creatie din spatele oricarui produs unic si autentic


Incursiune in lumea tiparelor de croitorie, pentru toti pasionatii de frumos. Si nu doar de frumos, ci si de tot ce inseamna unicitate si originalitate prin tinuta. S-a intamplat la #Creativo, editia de primavara, in cadrul Atelierului de Tipar, acolo unde numerosi iubitori de moda au vrut sa stie toate secretele si trucurile ce stau la baza constructiei unui tipar.

Ateliere-de-Tipar-la-CREATIVO-de-Primavara-1


Ideile au prins contur pe hartie


Pas cu pas, sau, mai bine zis, linie cu linie, ideile au inceput sa prinda contur pe hartie. Toti cei inscrisi la acest Atelier au reusit, cu ajutorul trainerilor si absolventilor Atelierele ILBAH, sa construiasca elementele principale ce compun un articol vestimentar. Totul caracterizat de o anumita croiala si silueta. S-a mers chiar mai departe si, de la tipare de baza, realizate cu ajutorul dimensiunilor corporale si adaosurilor constructive, s-a ajuns la realizarea unui model, plecand de la tiparul de baza potrivit, care a fost modificat introducand particularitatile modelului.

Participantii, cu totii, s-au declarat incantati de provocarea, inainte de toate, pe care a constituit-o acest Atelier. Au intrat, pentru cateva ore, in pielea unui creator de articole vestimentare, si-au hranit pasiunea si dragul pentru ceea ce inseamna croitorie, au invatat si si-au explorat la maximum talentul si indemanarea.

Atelierul de Tipar a insemnat munca de creatie, a insemnat exercitiu si energie, a insemnat forta si pasiunea pe care le punem in spatele visurilor noastre.

Ateliere-de-Tipar-la-CREATIVO-de-Primavara-2