Lumea antreprenoriatului este una fascinanta. Sa faci afaceri nu e usor, dar nici imposibil, spun expertii, dar si cei care au pasit deja in lumea antreprenoriatului si stiu ce inseamna reusita, dar si esecul. La Conferinta „Primii Pasi in Antreprenoriat”, sustinuta la #Creativo, au fost prezenti numerosi participanti, veniti din toate colturile tarii. Au vrut sa asimileze cunostinte noi despre crearea acelui cadru dinamic si sustenabil, favorabil dezvoltarii abilitatilor antreprenoriale. Speaker a fost chiar Cristian Burcea, manager regional BT Mic, om cu peste 10 ani experienta in cadrul Grupului Financiar Banca Transilvania, deopotriva direct implicat in activitatea de finantare a persoanelor juridice de mai bine de 8 ani.

Cu spirit antreprenorial nu te nasti. Totul se invata…

Am aflat, cu totii, ca spiritul antreprenorial nu este ceva cu care te nasti, ci este ceva care se invata, ca antreprenoriatul este, de fapt, o atitudine care se transforma intr-un comportament. Este esential, asadar, ca invatarea sa fie abordata dintr-o perspectiva comportamentala si de dezvoltare personala.

De la acelasi Cristian Burcea, viitorii antreprenori au inteles, in cadrul #Creativo, ca o idee de business sau o tehnologie isi va pierde valoarea si va deveni inutila daca nu este comercializata rapid. Rolul intreprinzatorului este acela de a face tot posibilul pentru a evita acest lucru.

Antreprenoriatul, potrivit spuselor managerului regional BT Mic, este ceva ce poate fi predat si poate fi invatat si asimilat. Important este sa iti doresti cu adevarat asta, sa ai curaj sa indraznesti, sa nu iti fie teama de esec si sa nu iei reusita ca pe o garantie a unui succes nelimitat. E nevoie de foarte multa munca, trebuie mereu sa fii informat, cu un pas inainte, deschis catre tot ce inseamna noutate pe piata de business si sa fii adeptul inovatiei.

Fiindca, da, antreprenoriatul este un proces continuu. Oportunitati exista, ele trebuie doar speculate si transformate in frumoase si profitabile realitati. Imbucurator este faptul ca, datorita acestei Conferinte, participantii au prins curaj, si s-au aratat suficient de determinati sa intre in lumea businessului. Indiferent de sacrificii, compromisuri sau greutati. Invariabil, succesul va veni pentru fiecare. Asta daca ti-l doresti cu adevarat si lupti pentru asta.