Tinute versatile si spectaculoase, realizate cu cateva bolduri si o fasie de material


Lipsita de orice urma de artificial, tehnica drapajului permite o imagine fluida si lejera, fara sa incarce inutil.

La #Creativo no. 5, am asistat cu totii, in cadrul Atelierului de Drapaj, la inca o lectie despre stil. Am aflat impreuna cum poate fi folosita tehnica drapajului, ca mijloc de expresie plastica, pentru a face o tinuta sa fie unica si originala.

Tehnica-Drapajului-la-CREATIVO-de-Primavara


O provocare pentru participantii la Atelierul de Drapaj


Participantii, pasionati de croitorie si lucrul handmade, au avut oportunitatea sa creeze, la libera alegere, o rochie folosind doar cateva bolduri si o fasie de material textil. Provocarea a fost uriasa, mai ales ca multi se aflau la prima experienta de acest gen. Curiosi, dornici sa isi depaseasca limitele si sa isi puna in valoare inventivitatea si originalitatea, cu totii si-au dat frau liber imaginatiei, iar produsul finit a fost unul de senzatie pentru fiecare in parte.

Fiindca nu au avut la dispozitie accesorii menite sa constranga materialul (gen nasturi ori fermoare), au reusit sa construiasca tinute drapate extrem de naturale, care au scos in evidenta asa cum trebuie frumusetea materialelor folosite.

Tehnica-Drapajului-la-CREATIVO-de-Primavara-1


Versatilitate si imaginatie


Cu ajutorul trainerilor si absolventilor Atelierele ILBAH, participantii la Atelierul de Drapaj s-au …jucat foarte mult. Cu imaginatia si creativitatea, aratand cat pot fi de versatili. S-au bucurat de acest Atelier, au invatat ca tehnica drapajului permite obtinerea de volume creative complexe, care altfel sunt greu de obtinut in tiparul bidimensional. Au creat volumele direct pe manechine, asa cum precizam, folosind cateva ace de croitorie si o fasie de material vaporos si usor.

Tehnica drapajului este preluata din vestimentatia grecilor antici. Perfectionata de-a lungul vremii, tehnica permite crearea de tinute senzuale, fluide si extrem de feminine. Dovada cea mai rafinata a autenticitatii unei rochii poate fi data, daca piesa este executata corect, cu ajutorul acestei tehnici. Cu siguranta, aidoma altor tehnici, si drapajul este determinat sau influentat de tendintele modei curente. Dar si de viziunea si originalitatea celui care creeaza. Iar atentia si gingasia manuala atunci cand vorbim de drapaje sunt cateva dintre atuurile pe care trebuie sa le aiba orice om pasionat de creatie vestimentara.

Tehnica-Drapajului-la-CREATIVO-de-Primavara-2


Ne vedem la editia cu no. 6 #CREATIVO!