Cand vorbim despre Broderie foarte multi se gandesc la un lucru greu de realizat. Inainte, broderia era complicata si migaloasa deoarece se realiza manual, astfel ca majoritatea au ramas cu ideea ca la fel se procedeaza si astazi. Cei de la cusutsibrodat.ro au incercat sa spulbere acest mit. Totul s-a schimbat in ultima vreme, broderia putandu-se realiza acum si automat, folosind aparatura de ultima generatie.

Conferinta de la Creativo a constat intr-un adevarat “display” de masini de brodat si tipuri de operatiuni pe care acestea le pot realiza. Functia care a impresionat cel mai mult la o astfel de masina de brodat a fost posibilitatea de a realiza broderia dupa un model introdus sub forma de poza. Practic, orice poza poate fi scanata, iar cu ajutorul softului de brodat se poate transforma intr-o broderie de exceptie.

Participantii la conferinta au putut vedea la lucru aparate de brodat incepand de la cateva sute de euro si pana la adevarate utilaje cu preturi de pana la 50 000 Euro. Materialele care se pot folosi ca suport pentru broderie sau tipul de fir folosit? O alta discutie… De la broderie simpla si pana la cea 3D, cu fir normal sau metalic, broderie pe material textil sau piele… Totul a fost un adevarat spectacol!