“Creativitatea este contagioasa, asa ca dati-o mai departe”, spunea Albert Einstein

S-a incheiat #Creativo no.4. Raman ecourile, vorbele frumoase si motivatia de a merge inainte cu acest proiect


#Creativo s-a vrut si se vrea o poveste cu stil si solutii inspirate. #Creativo  s-a vrut si se vrea un concept departe de tot ce inseamna clisee. #Creativo este evenimentul care isi propune conturarea ideilor de originalitate, autenticitate, asumare si curaj.


#Creativo a fost si este “despre voi”!

Voi, cei care ati avut si aveti curajul sa indrazniti, voi cei care ati vrut si vreti sa iesiti din sfera conventionalului si sa incercati si o alta abordare mult mai asumata, mult mai corenta, care sa “respire” unicitate.

#Creativo, identitate prin stil personal

S-a incheiat a patra editie de #Creativo. Evenimentul creat in spirit urban, care a reunit, din nou, pasionati de moda, design, stil, handmade si ceea ce inseamna spirit antreprenorial. Centrul Cultural ARCUB a fost, weekend-ul trecut, un loc destinat creativitatii si creativilor. Fiecare particica din tot acest ansamblu numit #Creativo a incercat sa insufle sutelor de participanti idea de identitate prin stil personal. In orice! De la fashion, pana la decizii legate de inceperea unui business.

ARCUB, locul oamenilor frumosi prin unicitatea stilului. Ca vorbim de fashion sau role models in business

La #Creativo au fost ateliere si au fost conferinte. A fost personalitate, a fost individualitate si a fost stil.  ARCUB a devenit, pentru doua zile, locul oamenilor frumosi prin unicitatea stilului. Fie ca vorbim de oameni din industria fashion, fie ca vorbim de persoane devenite influenceri prin puterea modelului sau a determinarii cu care au reusit in business.

In Romania exista alternativa. Au demostrat-o atelierele de design si workshop-urile

La #Creativo, editia cu numarul 4, participantii s-au bucurat de  ateliere gratuite de design vestimentar, diferite workshopuri, avand ca tematica brodatul, cusutul, croitul dupa tipare sau drapaj, comunicare si PR in fashion, dar si demonstratii la nivel inalt cu tot ceea ce inseamna masini de cusut, surfilat, brodat, casnice si industriale, folosite in industria textila. S-a demonstrat, intr-un cuvant, ca, da, in Romania exista alternativa. Ca exista oameni care te pot inspira, care te pot provoca in a-ti atinge adevaratul potential si care iti pot stimula creativitatea in a realiza ceva maret.

La #Creativo, no.4 au fost prezenti oameni care nu stiau nimic despre fashion si nu isi identificasera nimic din ceea ce inseamna spirit antreprenorial  si carora experienta li s-a parut unica, au fost si oameni care aveau habar, dar carora le lipsea curajul de a incepe un business in domeniu, au fost si persoane care, prin proiectul #Creativo, au reusit sa isi faca auzita vocea si sa insufle participantilor dorinta de a fi creativi, de a fi originali, de a arata si altceva, dincolo de ceea ce inseamna uniformizare, forma fara fond si ambalaj lipsit de continut.

Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (2)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (3)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (4)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (5)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (9)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (10)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (11)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (12)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (13)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (17)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (18)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (19)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (20)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (21)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (24)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (29)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (30)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (31)

La #Creativo s-au pus intrebari si s-au identificat solutii

Sute de persoane s-au inscris la conferintele organizate in cadrul evenimentului, conferinte care au avut rolul , fiecare prin tematica sa foarte bine definita, de a-i face pe cei prezenti sa inteleaga ca esecul exista doar in momentul in care nu te mai straduiesti sa faci ceva. Fie ca vorbim de industria fashion, fie ca vorbim de antreprenoriat si fler in afaceri.

Nume cunoscute din industria fashion, oameni de afaceri de succes, adevarati influenceri, prezenti, cu totii, la #Creativo

S-au autodepasit intr-ale necoventionalului, Florin Dobre, Mirela Diaconu, Silvia Serban,Dorin Negrau, au vorbit despre succesul sau insuccesul pe care ti le pot aduce fenomenele de blogging si vlogging, Andrei Vulpescu, Oana Tache, Silvia Postolatiev, discutia fiind moderata de unul dintre cei mai buni PR din Romania, Ines Turturica, s-au format primii pasi si primele idei, pentru multi, in materie de ceea ce inseamna pasiune pentru broderie si dorinta de a fi autentic si unic. Speakeri au fost Silviu Ciobanu si Daniel Minea, din partea BroRom, importator oficial al masinilor Brother, co –organizator al evenimentului, alaturi de Atelierele ILBAH, Brodat si Cusut si Tipare de Croitorie.  Spiritul antreprenorial al fiecaruia a fost incurajat in cadrul conferintei  Start UP and Suceed, speakerii oferind cele mai bune sfaturi in materie de business.

Au fost provocari, lectii invatate  si decizii inspirate ale antreprenorilor, numindu-i aici pe Razvan Valceanu, omul care a lasat IT-ul pentru industria fashion, Armina Popeanu, Vlad Iliescu, Radu Moldoveanu, Lucian Diaconu, Dan Coanda. Conferintele s-au incheiat cu tusa de frumos creata de Miruna Ardelean si lectia de design oferita cu ajutorul invitatilor ei, oameni care si-au facut un nume in aceasta industrie, cea a designului  de interior. Vorbim despre Flavia Scinteianu, Cora Constantinoiu, Simona Farcas, Ana Codau si Roger Pop.  Cu totii sunt oameni care trebuie mentionati, fiindca au reusit sa transmita si altora din experienta lor creativa, din felul in care au stiut sa imbine arta cu maiestria tehnica in materie de design,au reusit pe o piata concurentiala si deloc fair cateodata, cum este piata din Romania, fie sa dezvolte business-uri de succes, fie sa devina nu doar simple produse de marketing, ci modele inspirationale pentru foarte multi dintre noi.

Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (1)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (6)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (7)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (14)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (15)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (16)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (22)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (23)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (25)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (26)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (27)
Creativo-toamna-2017-atelierele-ilbah-design-vestimentar-croitorie-fashion-broderie (28)

Demonstratii de stil, prin atitudine, viziune si creativitate

La fel de importanta, in tot acest ansamblu atat de frumos armonizat si structurat, numit #Creativo a fost prezenta The Ministry of Elegance si Stup Art, care au reusit, si de aceasta data, prin intermediul vizualului, sa reliefeze importanta stilului vestimentar personal, cartea de vizita principal a fiecaruia dintre noi. Si cand spunem stil ne referim, in primul rand, la atitudine, personalitate, asumare in tinute, viziune si creativitate.

A fost, asadar, #Creativo cu numarul patru. S-a investit mult suflet, s-a facut totul cu pasiune si dedicatie. S-a dorit conturarea unui eveniment care sa inspire sa sa fie un punct de referinta. Zicem ca s-a si reusit. Ne revdem in primavara cu un nou #Creativo. La fel de spectaculos, cu oameni  frumosi si propuneri  la fel de indraznete si  inovatoare!

Ne vedem la urmatoarele editii #Creativo!